Met Zonder Ei 502
Bijna 20% van de eieren in ons eten is overbodig. Ze zitten verwerkt in etenswaren zoals mayonaise, dressings, koek en gebak.
Plantaardige eiwitten kunnen de rol van deze eieren grotendeels overnemen, met dezelfde functionele eigenschappen maar een veel (vaak meer dan 50%) lagere CO2-uitstoot en landgebruik. Dit verkleint tevens de veestapel, vermindert de fijnstofuitstoot en levert fabrikanten vaak zelfs een kostenbesparing op. Waarom gebruiken we deze eieren nog?
In de VS zijn grote voedselbedrijven als Compass Group en 7-Eleven al druk eieren aan het vervangen. Hier nog niet. In samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven willen wij dat veranderen.
Plantaardige eiwitten kunnen de rol van deze eieren grotendeels overnemen, met dezelfde functionele eigenschappen maar een veel (vaak meer dan 50%) lagere CO2-uitstoot en landgebruik. Dit verkleint tevens de veestapel, vermindert de fijnstofuitstoot en levert fabrikanten vaak zelfs een kostenbesparing op. Waarom gebruiken we deze eieren nog?
In de VS zijn grote voedselbedrijven als Compass Group en 7-Eleven al druk eieren aan het vervangen. Hier nog niet. In samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven willen wij dat veranderen.