Wortel Schieten 352
Veel vluchtelingen hebben veel kennis over plantaardige voeding en recepten. Kennis die we i/d Food sector goed kunnen gebruiken, want we eten in NL steeds minder vlees.
Daarom trekken studenten van HAS Hogeschool 10 weken op met statushouders. Ze bezoeken boeren, samen koken en eten. Zo ontstaat er een uitwisseling van eetculturen. De statushouders leren welk lekkers er groeit op Nederlandse bodem, bouwen een sociaal netwerk op en wortelen beter in de Nederlandse maatschappij. Hun Nederlandse leeftijdgenoten leren meer over plantaardige voeding en met de opgedane kennis ontwikkelen ze plantaardige producten en doen ze onderzoek naar 'vreemde' gewassen.
Daarom trekken studenten van HAS Hogeschool 10 weken op met statushouders. Ze bezoeken boeren, samen koken en eten. Zo ontstaat er een uitwisseling van eetculturen. De statushouders leren welk lekkers er groeit op Nederlandse bodem, bouwen een sociaal netwerk op en wortelen beter in de Nederlandse maatschappij. Hun Nederlandse leeftijdgenoten leren meer over plantaardige voeding en met de opgedane kennis ontwikkelen ze plantaardige producten en doen ze onderzoek naar 'vreemde' gewassen.