OK Koffie & Oesterzwammen 549
Ongeveer 0,2% van een koffieboon komt terecht in je koffie; de rest is afval. En biedt goede alternatieven: oesterzwammen groeien er goed op.
Ons idee is om in elke fase van de koffieboon (teelt, branden, gebruik in de horeca) het afval te gebruiken om oesterzwammen op te kweken.
Met als resultaat: minder afval, meer banen en een gezonde vleesvervanger. Zowel bij de koffieboer als de consument.
Dit project heeft de potentie om de overtreffende trap van de huidige Fairtrade koffieboon te worden.
Ons idee is om in elke fase van de koffieboon (teelt, branden, gebruik in de horeca) het afval te gebruiken om oesterzwammen op te kweken.
Met als resultaat: minder afval, meer banen en een gezonde vleesvervanger. Zowel bij de koffieboer als de consument.
Dit project heeft de potentie om de overtreffende trap van de huidige Fairtrade koffieboon te worden.